Spierklachten

Wat is dry needling?

Verharde spieren, verkrampingen en triggerpoints, ook wel bekend als spierknopen, kunnen soms met de hand net niet goed worden behandeld. Bij dry needling worden volgens een speciale techniek spieren aangeprikt. Deze spieren raken snel langdurig ontspannen. De behandeling richt zich op specifieke punten in de spieren: de triggerpoints. Een triggerpoint is een knoop in een spier die naast lokale drukpijn ook vaak uitstraling kan geven naar andere locaties. Op de afbeelding hiernaast zie je het uitstralingsgebied van een triggerpoints van een schouderspier.

Dry Needling bij Fysio Vertigo

Marjolein van Oeffel is werkzaam als fysio-manueel therapeut. Marjolein ziet veelvuldig spier- en gewrichtsklachten waar triggerpoints een grote rol kunnen spelen bij het in stand houden van de klachten. Dry needling is voornamelijk een aanvulling, naast fysio-manuele therapie. Wanneer de spanning na een manuele behandeling niet helemaal weg gaat, is dry needling een prefecte aanvulling om de overgebleven spanning weg te halen. Door middel van dry needling is het namelijk mogelijk om bij dieper gelegen structuren te komen. Marjolein heeft haar certificaat van erkenning tijdens een driedaagse cursus Dry Needling Extremiteiten in Eindhoven behaald. Marjolein kan je dus alles vertellen over de behandeling en tijdens de intake wordt uitgebreid onderzocht of dry needling relevant is voor jouw klachten. Dry needling is officieel onderdeel van onze fysiomethode en wordt dus net als andere fysiobehandelingen gewoon vergoed door elke zorgverlener onder fysiotherapie.

Jouw klachten bespreken?

Loop je zelf al enige tijd rond met fysieke klachten door werk, sport of welke reden dan ook? Wacht niet langer, want hoe eerder de klacht getraceerd wordt, des te makkelijker en sneller de behandeling kan plaatsvinden. Mocht dry needling de oplossing zijn voor jouw klacht, zijn wij maar al te blij om je te kunnen helpen. Ook bij elke andere klacht of behandeling kun je vrijblijvend contact opnemen voor een persoonlijke intake. Bij Fysio Vertigo word je altijd snel geholpen.

Salutogenese

Salutogenese staat voor oorzaken van gezondheid. Wanneer is iemand gezond? Welke oorzaken zijn er voor gezondheid? Hoe kun je ervoor zorgen dat je gezond blijft? En wat kunnen we zélf doen om verloren gezondheid te herstellen?
Veel factoren hebben invloed op positieve gezondheid. Denk aan voeding, beweging, bioritme en sociale interactie. Ze zijn als een web met elkaar verbonden. Verbeter je het een, heeft dit direct een positief effect op het ander.

Wanneer Salutogenese?

Veel mensen kunnen bij zichzelf herkennen dat ze gezondheid verliezen. Dit uit zich bijvoorbeeld in langdurige of terugkomende klachten, zoals hoofdpijn of spierblessures. Maar ook een gebrek aan energie, geen zin om te bewegen, hart- en vaatziekte en een behoefte aan suikers. We kunnen als fysiotherapeut kijken naar je klacht, maar met Salutogenese kijken we verder. We blussen het brandje én kijken ook hoe de brand ontstaat.

Vaak zijn kleine, simpele veranderingen al zeer effectief en is het succes al snel te vieren. Je start bij een aanpassing waar jij je lekker bij voelt en een stap die voor jou goed is te zetten is. Met bijvoorbeeld leuke beweegkansen en aanpassingen in voeding neem ik je mee op weg naar een langdurige goede gezondheid.
Enthousiast? Neem contact op! Zelf zorgprofessional en/of geïnteresseerd naar de cursus? cursussalutogenese

Maak een afspraak

Je kunt de onderstaande knoppen gebruiken om een afspraak te maken.

Maak direct een afspraak


Openingstijden

MA 08:00 tot 20:00
DI 08:00 tot 20:00
WO 08:00 tot 18:00
DO 08:00 tot 18:00
VR 08:00 tot 18:00