Salutogenese

Dit jaar ben ik gestart met de opleiding Salutogenese voor zorgprofessionals.

Salutogenese staat voor oorzaken van gezondheid. Wanneer is iemand gezond? Welke oorzaken zijn er voor gezondheid? Hoe kun je ervoor zorgen dat je gezond blijft? En wat kunnen we zélf doen om verloren gezondheid te herstellen?

Veel factoren hebben invloed op positieve gezondheid. Denk aan voeding, beweging, bioritme en sociale interactie. Ze zijn als een web met elkaar verbonden. Verbeter je het een, heeft dit direct een positief effect op het ander.

Wanneer Salutogenese? Veel mensen kunnen bij zichzelf herkennen dat ze gezondheid verliezen. Dit uit zich bijvoorbeeld in langdurige of terugkomende klachten, zoals hoofdpijn of spierblessures. Maar ook een gebrek aan energie, geen zin om te bewegen, hart- en vaatziekte en een behoefte aan suikers.

We kunnen als fysiotherapeut kijken naar je klacht, maar met Salutogenese kijken we verder. We blussen het brandje én kijken ook hoe de brand ontstaat.

Vaak zijn kleine, simpele veranderingen al zeer effectief en is het succes al snel te vieren. Je start bij een aanpassing waar jij je lekker bij voelt en een stap die voor jou goed is te zetten is. Met bijvoorbeeld leuke beweegkansen en aanpassingen in voeding neem ik je mee op weg naar een langdurige goede gezondheid.

Enthousiast? Neem contact op! Zelf zorgprofessional en/of geïnteresseerd naar de cursus? :

cursussalutogenese.nl

Maak een afspraak

Je kunt de onderstaande knoppen gebruiken om een afspraak te maken.

Maak direct een afspraak


Openingstijden

MA 08:00 tot 20:00
DI 08:00 tot 20:00
WO 08:00 tot 18:00
DO 08:00 tot 18:00
VR 08:00 tot 18:00